Voorkom deze fouten

Stijladvies op maat

Heb jij altijd al de struggle dat producten op het model mooier staan dan bij jou zelf of dat die broek die zo mooi leek op internet achteraf op jezelf toch een beetje tegenvalt? Dat kan goed kloppen, veel kleding is gemaakt op basis van standaardmaten. Een one-size fits all oplossing die eigenlijk niet bestaat, immers niemand heeft precies de lichaamsvorm van de ontwerper.

Hier kun je uiteraard rekening mee houden met het shoppen, er zijn namelijk een paar richtlijnen voor wat over het algemeen beter staat bij een bepaald lichaamstype.

Voor de kleinere man;

Voor de kleinere heren onder ons zijn er een aantal dingen die je kunt doen zodat het allemaal wat minder opvalt. Wat je ten zeerste wil voorkomen is kleding dragen die je alleen maar kleiner lijkt te maken, hieronder zal ik een paar tips geven en erbij vertellen waarom dit juist voor de kleinere man handig is.

De eerste redelijk logische tip is zorg dat jouw kleding altijd goed past, bij kleding die veel te groot is zal het lijken alsof je de kast van je broer hebt leeg getrokken. Als truien ‘oversized’ zitten of T-shirts heel lang vallen zal het alleen maar lijken alsof jouw benen nog korter zijn dan ze daadwerkelijk zijn.

Ten tweede is het handig om skinny of slim fit jeans te dragen, deze sluiten aan om de benen en hierdoor lijken jouw benen smaller. Smallere benen geven de illusie dat de benen langer zijn dan ze zijn. Hierdoor zal het minder opvallen dat je kleiner bent.

Ten derde heb ik nog een schoenentip voor je, ga voor een schoen met een stevige zool, dit hoeven geen enorme hakken of militaire legerkisten te zijn maar een schoen met een dikkere zool dan normaal zal je toch een paar centimeter langer maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Timberlands voor in de winter.

Voor de langere man;

Voor de langere man is het ook niet altijd even makkelijk om zich te kleden, sommige materialen maken je heel dun waardoor het net lijkt of je nog een kind bent. Hieronder een paar do’s en don’ts voor de langere man.

Ga voor laagjes of stevige materialen, laagjes laten het lijken alsof je meer volume hebt dan daadwerkelijk zo is en laten het lijken alsof je breder bent dan je echt bent. De stevige stoffen zoals dik katoen of denim jasjes hebben hun eigen vorm en vallen niet strak langs jouw dunnere lijf of ga voor een T-shirt met vest in plaats van een enkele trui of kies voor dikkere materialen met patronen of stiksels erin. Let wel op vermijdt de verticale strepen, deze laten je dunner lijken, kies liever voor horizontaal!

Ook voor de langere man is het belangrijk dat jouw kleding goed past, pas goed op bij het kopen van kleren op de lengte van de mouwen en broekspijpen. Het staat heel knullig als je mouwen of pijpen overduidelijk te kort zijn, denk dus ook niet te lang dat het nog wel gaat want dat is vaak niet het geval. Wil je jouw broekspijpen expres oprollen om zo een hoogwater effect te creëren, dat kan uiteraard wel maar let hierbij ook op de juiste lengte!

Bedankt voor je interesse in onze blogpost! Naast onze Instagram pagina hebben wij nu ook een Facebookpagina geopend, waar je nog meer van ons kunt zien. Wil je nog meer op de hoogte van ons blijven, volg ons dan nu ook op Facebook @What2Wear en zorg ervoor dat er elke dag tiptop bij loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s